Viskwekerij

Viskwekerij

Al sinds 1968 worden er siervissen gekweekt in Balen-Hulsen. Het "outdoor" gedeelte van de viskwekerij, gelegen op ongeveer 500 m van de bedrijfsgebouwen, maakt een belangrijk deel uit van het bedrijf Aqua-Koi.

viskwekerij Aqua-Koi

 

In de ongeveer 5 hectaren aan natuurlijke vijvers worden vooral de échte Europese siervissoorten zoals goudwinde, blauwe winde, goudrietvoorn en goudzeelt gekweekt.
Naast deze kleurvormen worden er ook een aantal -voor de tuinvijver interessante wilde vissoorten- geproduceerd zoals bijvoorbeeld zeelt, rietvoorn, grondel, winde en sneep.
Tenslotte worden jaarlijks enkele vijvers voor de kweek van kleine koi gebruikt.

De kweek van de meeste vissoorten gebeurt kunstmatig. Dit houdt in dat de eitjes van zorgvuldig geselecteerde ouderdieren onder gecontroleerde omstandigheden bevrucht en uitgebroed worden. Deze methode is niet alleen efficiënter en zekerder, maar ook minder belastend voor de ouderdieren.

bevruchte eieren in broedglazen.

Naast de natuurlijke buitenvijvers hebben we ook heel wat water in grote recirculatiesystemen die zich in serres bevinden. Daar worden onder andere steuren opgekweekt.

Produit ajouté à votre panier

Produit ajouté à mes favoris

Les changements ont été enregistrés

Nous utilisons des cookies pour retenir vos préférences de langage et améliorer votre expérience de surf. En savoir plus[OK]